Tűzvédelem - Munkavédelem blog - Teljes körű tűzvédelmi és munkavédelemi szolgáltatás felsőfokon.WWW.TŰZVÉDELEM-MUNKAVÉDELEM.EU

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Tűzvédelmi szakvizsgáztatás

Közzétette: www.tűzvédelem-munkavédelem.eu itt Tűzvédelmi szakvizsga · 20/3/2015 14:11:51
Tags: tűzvédelmiszakvizsgatűzvédelem

Tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett tevékenységek esetén annak, érvényes tűzvédelmi szakvizsga nélküli végzése, közvetlen irányítása, illetve attól eltérő tevékenység végzése jelentős mértékű tűzvédelmi bírsággal sújtható.
A 45/2011. (XII. 7.) BM rendelet a tűzvédelmi szakvizsgára kötelezett foglalkozási ágakról, munkakörökről, a tűzvédelmi szakvizsgával összefüggő oktatásszervezésről és a tűzvédelmi szakvizsga részletes szabályairól alapján a cégünk az Országos katasztrófavédelmi Főigazgatóság által „Tájékoztató a tűzvédelmi szakvizsga törzsanyagáról” (http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=felugyelet_torzsanyag) címmel közzétett előírásainak is a figyelembe vételével, annak betartásával vállalja a tűzvédelmi szakvizsgáztatáshoz kapcsolódó oktatás és vizsgáztatás lebonyolítását. Az oktatás és vizsgáztatás fontos számunkra az előírt szabályok maradéktalan betartása, betartatása, a tanfolyamon résztvevők megfelelő színvonalú képzése. A szakvizsgát megelőző tanfolyam során a bevezetésben általános tudnivalókkal ismerkednek meg a képzésen résztvevők. Például a tűzjelzés leadására vonatkozó legfontosabb információkkal. Ezt követően az egyes speciális területekre jellemző tananyagok leadására kerül sor. Vállaljuk, hogy a nálunk vizsgázó szakvizsgát előírt tevékenységek végzői például: a hegesztők és az építőipari tevékenységet végzők, akik munkájuk során nyílt lángot használnak, a szakterületükre vonatkozó tűzvédelmi előírásokról, szabályokról átfogó képet kapnak, hogy a munkájukat a tűzvédelmi előírások biztos tudatában végezzék. Javasoljuk, hogy a vizsgát tenni kívánók ismerkedjenek meg a törzsanyagba is leírt jogszabályokkal és szakirodalmakkal. Az oktatók és vizsgáztatók rendelkeznek az előírt szakmai végzettséggel, felkészültséggel. Az ismeretanyagot projektor használatával mutatjuk be. Oktatóink személyes szakmai tapasztalata alapján, példák bemutatása során is segítik a tananyag elmélyülését. Rugalmasságunk lehetővé teszi kihelyezett tanfolyamok szervezését is. Várjuk cégek és munkavállalók tűzvédelmi oktatásra és szakvizsgára való jelentkezését!     
A tűzvédelmi szakvizsgához kötött foglalkozási ágak és munkakörök
1. Hegesztők és az építőipari tevékenység során nyílt lánggal járó munkát végzők.
2. Az „A” és „B” tűzveszélyességi osztályba sorolt anyagoknak bármely időpontban 300 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű tárolását vagy 100 kg tömegmennyiséget meghaladó mennyiségű ipari vagy szolgáltatás körébe tartozó feldolgozását, technológiai felhasználását végzők.
3. Éghető gáz lefejtését, töltését, kiszolgálását, továbbá autógáz kiszolgálását végzők.
4.30 Tűzgátló, füstgátló nyílászáró-szerkezetek beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.
5. Tűzoltó-vízforrások felülvizsgálatát végzők.
6. Pirotechnikai szakbolti eladók, raktárkezelők, terméküzemeltetők, anyag- és termékgyártás-vezetők.
7. Tűzoltó készülékek karbantartását végzők.
8. Beépített tűzjelző berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők.
9. Beépített tűzoltó berendezések kivitelezését, karbantartását, javítását, telepítését, felülvizsgálatát végzők.
10. Beépített tűzjelző berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelős műszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök.
11. Beépített tűzoltó berendezéseket tervezők, a kivitelezésért felelős műszaki vezetők, valamint az üzembe helyező mérnökök.
12. Tűzállóságot növelő bevonati rendszerek alkalmazását, karbantartását végzők.
13.31 Beépített hő- és füstelvezető rendszerek telepítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.
14.32 Erősáramú berendezések időszakos felülvizsgálatát végzők.
15.33 Tűzgátló tömítések beépítését, felülvizsgálatát, karbantartását, javítását végzők.
16.34 Tűzállóságot növelő burkolatok beépítését, karbantartását végzők.



Bookmark and Share

Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz